Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Νύχτα τρόμου στα Εξάρχεια με ένα νεκρό ανήλικο από σφαίρα αστυνομικού. Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων, θέλησε να επιτεθεί σε διμοιρία ΜΑΤ που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Την ώρα που οι κουκουλοφόροι βρίσκονταν στο σημείο, ένα περιπολικό της αστυνομίας ήταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι και έτσι η ομάδα των νεαρών βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί με πέτρες και ξύλα.
Οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό, στην προσπάθεια τους να αμυνθούν πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, όπως υποστήριξαν οι ίδιοι, και μια σφαίρα εξοστρακίστηκε με συνέπεια να τραυματίσει θανάσιμα έναν ανήλικο.
Ο νεαρός μεταφέρθηκε αμέσως στον Ευαγγελισμό, οπότε και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Άτομα από την ομάδα των αντεξουσιαστών υποστήριξαν ότι ο ανήλικος πυροβολήθηκε εν ψυχρώ κάνοντας λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία.
Το κέντρο είναι αποκλεισμένο, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο, καθώς αξιωματικοί τις ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν φόβους για αντίποινα.
Έχει δοθεί εντολή στον εισαγγελέα να προΐσταται των ερευνών για να διακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες εκτυλίχθηκε το τραγικό περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: