Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ

Είναι το ντοκουμέντο των συναλλαγών της Μονής Βατοπεδίου. Η zougla.gr αποκαλύπτει ολόκληρη την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τους λογαριασμούς της Μονής και όλους τους αποδέκτες των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η σημαντικότερη είδηση που προκύπτει από αυτό το έγγραφο αφορά τους λογαριασμούς της οικογενείας Πελέκη, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία, εισπράχθηκαν 2 εκ. ευρώ.

Η έκθεση εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής μετά από αίτημά της στις 25 Νοεμβρίου του 2008. Λεπτομερώς αναφέρονται όλοι οι λογαριασμοί της Μονής σε όλες τις τράπεζες. Αποδέκτες μεγάλων ποσών, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι η «Ιερόν Μετόχιον Βατοπεδίου», η «Rassadel», η «Ανθεμιάς», η «Μadeus», ο Γεώργιος Σαχπατζίδης, άλλες εταιρίες του ομίλου Πάπιστα, όπως η «Συμμετοχική Α.Ε.» και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου.

Ειδικό κεφάλαιο αφορά στα εμβάσματα που κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό Πελέκη – Βουλγαράκη, Αικατερίνης και Δημήτριου Πελέκη, το 2007 και το 2008. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την περίοδο κατά την οποία έγιναν οι ανταλλαγές και οι πωλήσεις των οικοπέδων. Το σύνολο των συγκεκριμένων εμβασμάτων φθάνουν τις 972.000 ευρώ.

Έγγραφα 1

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται σε προσωπικό λογαριασμό του Δημητρίου Πελέκη στην Εμπορική Τράπεζα, όπου τα ποσά που κατατίθενται από την «Ιερόν Μετόχιον Βατοπεδίου» φθάνουν το 1.083.415 ευρώ.

Έγγραφα 2

Η Τράπεζα της Ελλάδος πληροφορεί την Εξεταστική Επιτροπή και για τη διαδρομή των ποσών που κατατίθενται από και προς τις εταιρίες που ελέγχονται από το Βατοπέδι και από τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Προκύπτουν κινήσεις από και προς την DRESNER BANK, εταιρίες στις Παρθένες Νήσους, την Τράπεζα Κύπρου και βεβαίως τις ελληνικές τράπεζες MARFIN, Επενδυτική, Εμπορική, Αγροτική, Τράπεζα Αττικής, Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Βank.

Δεν υπάρχουν σχόλια: