Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καταπιεσμένη"μακεδονική"και"τουρκική"μειονότητα βλέπει η έκθεση της κ.ΜακΝτούγκαλ.

ικανοποιημένος δηλώνει ο Ν.Γκρουέφσκι..
.
Η έκθεση της Ανεξάρτητης Εμπειρογνώμονος των Ηνωμένων Εθνών για θέματα μειονοτήτων, Γκέι ΜακΝτούγκαλ σχετικά με τις"μειονότητες" που ζούν στη Βόρειο Ελλάδα για την οποία στο Greece Salonika κάναμε λόγο απ΄ τον περασμένο Σεπτέμβριο και ξαναθυμηθήκαμε χθες,
(δείτε εδώ:Ήρθε η ώρα της έκθεσης για τις "μειονότητες"της Βορ.Ελλάδος. )
δημοσιεύθηκε τελικά και ήδη η ΠΓΔΜ -δια στόματος Ν.Γκρουέφσκι- δηλώνει ικανοποιημένη καθώς στο πόρισμα της έκθεσης θίγεται το θέμα της λεγόμενης "μακεδονικής" μειονότητας.
Συγκεκριμένα ο σκοπιανός πρωθυπουργός από την πόλη Στιπ της ΠΓΔΜ δήλωσε τα εξής:
«Για εμάς ήταν κάτι το αναμενόμενο και δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη. Ίσως γι άλλους να αποτέλεσε έκπληξη, για εμάς όμως όχι. Είναι θετικό το γεγονός ότι το ζήτημα έλαβε διεθνή στήριξη. Για εμάς αποτελεί ένα είδος ικανοποίησης, διότι από την άλλη πλευρά υπήρχε άρνηση παραδοχής».
Στην έκθεσή της, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι 
«η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο μία μειονότητα, τη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία προστατεύεται από τις διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το καθεστώς των άλλων μειονοτικών κοινοτήτων. Η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι οι ισχυρισμοί για την ύπαρξη των άλλων μειονοτήτων είναι αβάσιμοι».
«Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ειδικά με αυτές τις αποφάσεις ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τις λέξεις «Μακεδονική» και «Τουρκική» στο όνομά τους και να εκφράζουν ελεύθερα τις εθνοτικές ταυτότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: