Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Καταστροφική έκρηξη στη Λεμεσό

Βιβλική καταστροφή προκάλεσε έκρηξη που έγινε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στη Λεμεσό της Κύπρου, λίγο πριν από τις 06:00. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές της Κύπρου έχουν ανακοινώσει δώδεκα νεκρούς, εκ των οποίων οι πέντε είναι πυροσβέστες, και 62 τραυματίες, εκ των οποίων οι 4 νοσηλεύονται στην εντατική. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ανταποκριτές, η καταστροφή στην περιοχή είναι τεράστια, ενώ τα ασθενοφόρα, λόγω αδυναμίας προσέγγισης, φθάνουν σε κάποιο σημείο περιμετρικά της βάσης, στο οποίο μεταφέρουν τους τραυματίες, για να τους παραλάβουν.

Αργά το μεσημέρι, ύστερα από έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο, ανακοινώθηκε η
παραίτηση του υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Κώστα Παπακώστα, και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη.

Αεροσκάφος C-27, με εξειδικευμένο προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αναχώρησε από την Ελευσίνα για την Κύπρο.

Οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συνδράμουν στις έρευνες των κυπριακών Αρχών σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στη Μεγαλόνησο. Το ελληνικό αεροσκάφος μεταβαίνει στην Κύπρο, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: