Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ενας σοβαρός, επαγγελματίας ΠΑΟΚ «καθάρισε» από το πρώτο ματς με τη νορβηγική Βαλερένγκα την υπόθεση-πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Europa League. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 2-1 χάρη σε τέρματα από το α’ ημίχρονο των Λίνο, Μουσλίμοβιτς και με το ελάχιστο της σοβαρότητας δεν θα έχει πρόβλημα στον επαναληπτικό της Τούμπας, την ερχόμενη Πέμπτη (6/8).

Με κορυφαίο τον Σορλέν και άξιους συμπαραστάτες τους Φωτάκη και Γκαρσία ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο παιχνιδιού και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους γηπεδούχους, ακόμα και όταν λόγω βροχής το ματς έγινε σε συνθήκες οι οποίες εξυπηρετούσαν τους γηπεδούχους.

Εμφανώς ανώτερη ομάδα από τους Νορβηγούς εκείνη του Φερνάντο Σάντος, έχασε μια σπουδαία ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Μουσλίμοβιτς με τον Πέρκινς (απέκρουσε ο Αμερικανός γκολκίπερ) στο 9’ και έπειτα από το πρώτο ημίωρο κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο του «Ουλεβάαλ».
Ετσι, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 31’ με εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Λίνο και μόλις έξι λεπτά αργότερα, σε μια αντεπίθεση, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς βγήκε μόνος του και δεν αστόχησε, γράφοντας το 0-2.

Ωστόσο, στην προσπάθειά του να σκοράρει τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, προκαλώντας την ανησυχία του Σάντος και των συνεργατών του.
Το ιδανικό θα ήταν, να ολοκληρωθεί με αυτό το σκορ το ημίχρονο, όμως οι γηπεδούχοι πρόλαβαν να μειώσουν στο 42’ με κεφαλιά του Στόρμπεκ από φάουλ του Ζάιτς.

Ο τραυματισμός του Βόσνιου και η κακή (λόγω βροχής) κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ήταν τα στοιχεία για τα οποία ο ΠΑΟΚ δεν είχε το ίδιο καλή απόδοση, στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως ο Χαλκιάς είχε καλές τοποθετήσεις όποτε χρειάστηκε.
Παράλληλα, ο Αναστασάκος έχασε σπουδαία ευκαιρία να πετύχει ένα τρίτο γκολ στο 66’, όμως το τελικό 2-1 πιθανότατα θ’ αποδειχθεί αρκετό για την πρόκριση στον 4ο γύρο του Europa League.

Συμπερασματικά, ο Σάντος φάνηκε ότι είχε μελετήσει πολύ καλά τους Νορβηγούς, έδειξε την εμπιστοσύνη του στους παλιούς (από τις μεταγραφές άρχισαν το ματς μόνο οι Τσιρίλο και Φωτάκης), με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην συναντήσει κανένα πρόβλημα...

Κίτρινες: Ζάιτς - Τσιρίλο

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Πέρκινς, Νούρι, Χάγκεν (59' Σινχ), Φουενμαγιόρ, Στόρμπεκ, Αντρέσεν, Χέσταντ, Ζάιτς, Λέι (46' Φελάχ), Αμπντελαουί (75' Μπέρε), Σέτερενς.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μπιζέρα, Λίνο, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Ιβιτς (64' Φιλομένο), Σορλέν (87' Μαλεζάς), Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς (39' Αναστασάκος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: