Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Μια από τις πλέον χυδαίες παραστάσεις του κυβερνητικού θιάσου - του οποίου αντιπροεδρεύει ο Πάγκαλος - ενταγμένη κι αυτή στο «όλοι μαζί τα φάγαμε», ήταν η περίφημη «απογραφή».

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 22:51

Η κυβέρνηση, που προσποιήθηκε ότι δεν γνώριζε μέσα από τους λογαριασμούς του προϋπολογισμού τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων, θα μας αποκάλυπτε τις «ορδές των εκατομμυρίων» δημοσίων υπαλλήλων.

Τελικά, η ίδια η δική τους «απογραφή» έδειξε ότι τα «εκατομμύρια» περιορίζονταν σε 625.738 μόνιμους και σε 53.833 αορίστου χρόνου υπαλλήλους, από τους οποίους 202.000 και 93.000 στην εκπαίδευση και στα νοσοκομεία, τομείς με τεράστια κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Είναι η «απογραφή» τους επίσης που έβγαλε ότι οι κυβερνώντες, οι ίδιοι που κατηγορούν τον ελληνικό λαό ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», φρόντισαν το κράτος που κατασκεύασαν να είναι τόσο «βαθύ» ώστε να περιλαμβάνει 84.000 στρατιωτικούς και 65.000 στα σώματα ασφαλείας.

*

Ο Ναζίμ Χικμέτ, ο οποίος υποψιαζόμαστε δεν έδινε δεκάρα για κυρίους όπως ο Πάγκαλος, πολλά χρόνια πριν ο Παπανδρέου διακινήσει την προπαγάνδα της κοινωνικής αδικίας και λεηλασίας με τη φωνή του Πάγκαλου, έγραφε κάπου:

«... αν ψεύδονται όλοι κι όλα/ εξόν από τα χέρια σας/ είναι για νάναι υπάκουα σαν τον πηλό τα χέρια σας/ νάναι τυφλά σαν τα σκοτάδια/ νάναι κοντά σαν τα μαντρόσκυλα/ για να μην εξεγείρονται τα χέρια σας/ για να μην πάρει τέλος τούτη η αδικία...».

Πηγή: Ν. Μπογιόπουλος - "Ριζοσπάστης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: