Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες προκαλούν για ακόμα μία φορά στη Βρετανία οι πυκνές χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί από αεροδρόμια της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της βόρειας Αγγλίας, καθώς επίσης από τα αεροδρόμια Χίθροου, Γκάτγουϊκ και Λούτον που εξυπηρετούν το Λονδίνο...
Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Οι αρχές καλούν τους Βρετανούς σχεδόν σε όλη τη χώρα να μην μετακινούνται παρά μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Οι εταιρείες διανομών προειδοποιούν ότι είναι πολύ πιθανό αρκετοί καταναλωτές να μην λάβοουν εγκαίρως τα χριστουγεννιάτικα δώρα που έχουν παραγγείλει.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη
Η κακοκαιρία σκότωσε δύο άτομα στην Ιταλία, ενώ χιλιάδες είναι οι ταξιδιώτες οπυ παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια. Στην Ιταλία δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Στη Φλωρεντία εκατοντάδες επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι καθώς τα τρένα κόλλησαν στο χιόνι.Χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες και στην Ιρλανδία με την θερμοκρασία να βρίσκεται στο -8. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κάνει λόγο για τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 25 ετών. Παρόμοια είναι η κατάσταση στη Γερμανία. Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης όπου ακυρώθηκαν 80 πτήσεις. Χειρότερη είναι η κατάσταση και στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ όπου ακυρώθηκαν 250 πτήσεις. Στο Βέλγιο εκτατοντάδες οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στα οχήματά τους, καθώς οι αρχές απαγόρευσαν στα οχήματα βάρους άνω των επτά τόνων να ταξιδεύουν στους παγωμένους δρόμους.Εντονες είναι οι χιονοπτώσεις στη Βουλγαρίας με το χιόνι να φτάνει στο ένα μέτρο. Οι βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και πολλά χωρία είναι αποκλεισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: