Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Παραμένει ιερέας ο παπα-ΠΑΟΚ


O π. ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ

Καθησυχάζει η μητρόπολη Κασσανδρείας τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για τον ιερέα- φίλαθλο της ομάδας που με την παρουσία του έχει δώσει ξεχωριστό χρώμα στο σύλλογο και έχει γίνει ο αγαπημένος της κερκίδας...



...«Ο παπα -Χρήστος ούτε εφημέριος έχει πάψει να είναι ούτε έχει καθαιρεθεί. Ο μητροπολίτης Κασσανδρείας, Νικόδημος, αποφάσισε να τον αντικαταστήσει από τη θέση του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας του και αυτή η απόφαση σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τα φίλαθλα αισθήματά του».

Με τη δήλωση αυτήν ο αρχιερατικός επίτροπος της μητρόπολης Κασσανδρείας, Στυλιανός, εξηγεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τον ιερέα -φίλαθλο του ΠΑΟΚ, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους φιλάθλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης σε ιστοσελίδες και σε μπλογκ. Η υποστήριξη δε στο πρόσωπο του ιερέα, εκτός από τα μηνύματα συμπαράστασης από οργανωμένους συλλόγους φιλάθλων του ΠΑΟΚ και εκατοντάδες οπαδούς, έχει μεταφερθεί και στο Facebook, όπου δημιουργήθηκε γκρουπ με την επωνυμία «Λευτεριά στον παπα-ΠΑΟΚ» και -μέχρι χτες- 7.500 μέλη!

Στο πλευρό του π. Χρήστου

Ο κ. Στυλιανός υπογραμμίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει απαγορευτεί στον ιερέα να πηγαίνει στο γήπεδο και επισημαίνει ότι «η Εκκλησία αγαπά όλες τις ομάδες» και τις έχει όλες υπό τη σκέπη της. «Αυτό που έγινε ήταν να δοθούν συστάσεις στον ιερέα να μην παρευρίσκεται σε χώρους που λέγονται υβριστικά συνθήματα. Από ό,τι γνωρίζουμε, ο π. Χρήστος δεν έχει πει κάποια τέτοια συνθήματα και φυσικά παραμένει ιερέας στην ενορία του», τονίζει.

Στο πλευρό του ιερέα τάσσονται με ανακοίνωσή τους οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ «East Side» (Θέρμης, Επανομής, Ν. Μηχανιώνας, Περαίας). «Ο παπα- Χρήστος φέρνει με την κοινωνική του συναναστροφή το κοινωνικό και πνευματικό έργο της Εκκλησίας στο λαό. Ο παπα-Χρήστος είναι ένας από εμάς. Εάν, λοιπόν, δε συνάδει με την κοινωνική ζωή του ιερέα η παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων, τότε δε συνάδει και η ενασχόληση της Εκκλησίας με χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, για να είμαστε και επίκαιροι...», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: