Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ - hamomilaki.gr

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ?

Μήπως πρέπει ο λαός μας να ενεργοποιήσει το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος που αναφέρει: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Τα παρακάτω σχόλια τα αφιερώνω σε όλους τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, που προσπαθούν να μειώσουν τον Έλληνα και τον Ελληνικό πολιτισμό, κάνοντας αυτό το έθνος να νομίζει ότι προέρχεται από κάτι φθηνό και ανούσιο.
Πριν μπείτε στον κόπο να διαβάσετε τα σχόλια, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι, το Ελληνικό γένος ποτέ δεν είχε αριθμητική υπεροχή έναντι άλλων εθνών, αλλά πάντα είχε την....
υπεροχή, να παράγει υπέροχους και άξιους ανθρώπους.

BOWRA G. Πρύτανης Οξφόρδης

Οι Έλληνες είναι λαός περίπου μυθικός, που κατέχει μία προνομιούχα θέση, στην εξέλιξη του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

ΒΙΛΑΜΟΒΙΤΣ.

Η Ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη φυλή, διότι έχει το προσόν, να μην έπαψε ποτέ, να είναι η μητέρα κάθε πολιτισμού.

BECKEL

Δεν θα υπήρχε μωαμεθανικός πολιτισμός, χωρίς τον Μέγα Αλέξανδρο.

ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ.

Η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος και ο κόσμος είναι η διαστελλόμενη Ελλάς.

BRUN JEAN

Οι ρίζες του δένδρου της ζωής και της γνώσης, βρίσκονται στη γη της Ελλάδος.

ΓΚΑΙΤΕ.

Η Ελλάδα για την ανθρωπότητα, είναι ότι η καρδιά και ο νους για τον άνθρωπο.

ΓΚΟΡΠΜΠΑΤΣΩΦ ΜΙΧΑΗΛ.

Η καταγωγή μας και οι ρίζες μας είναι ελληνικές.

ΔΙΔΟΤΟΣ.

Τα πάντα τα οφείλουμε στους Έλληνες.

ΕΡΑΣΜΟΣ.

Δεν θα ήμασταν τίποτα χωρίς τους Έλληνες.

ΚΑΙΣΛΕΡ.

Οι Έλληνες μας κληροδότησαν μία από τις ωραιότερες λέξεις, τον ενθουσιασμό, από το εν – θεός, δηλαδή ένας θεός μέσα μας. Μακάριος όποιος φέρει, ένα θεό μέσα του.

ΚΑΜΥ ΑΛΜΠΕΡ.

Πρώτη η Ελλάς, μας δίδαξε πως καμία ήττα δεν είναι παντοτινή και ότι οι ελεύθερη άνθρωποι, μπορούν να είναι γενναίοι. Απεδείχθη αντάξιος της εκπληκτικής ιστορίας του, ο μικρός αυτός λαός.

ΜΙΛΛΕΡ ΧΕΝΡΥ.

Ο καλύτερος τρόπος να ζει κανείς, είναι ο Ελληνικός, γιατί είναι Ανθρώπινος.

ΜΠΟΡΧΕΣ Λ.Χ.

Όλοι είμαστε Έλληνες. Η δύση είναι Ελλάδα εν εξορία.
Ο ΝΙΤΣΕ είπε, ότι μέρα με την ημέρα, γινόμαστε και περισσότερο Έλληνες.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ...

που δείχνουν την Ελλάδα συρρικνωμένη και λειψή, αποφάσισα να φτιάξω έναν δικό μου χάρτη για την Ελλάδα μας...


Μπορεί να μην είμαι χαρτογράφος, αλλά ο χάρτης μου είναι το ίδιο έγκυρος με το χάρτη των Σκοπιανών που δείχνει τη "χώρα" τους μέχρι τη Θεσσαλονίκη...
http://thalamofilakas.blogspot.com/

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

- Τα νέα μέτρα που ζητά θα συμφωνηθούν και επίσημα τον Μάρτιο για την 4η δόση



- Νέο μαχαίρι στους μισθούς των δημοσίων και κατάργηση φορέων - Αύξηση ωραρίου εργασίας στο δημόσιο
- Ζητά μέχρι και απολύσεις από τις ΔΕΚΟ αλλά και επιπλέον αύξηση των τιμολογίων
- Φωτιά στις τιμές καθώς ζητούν να βγουν πολλά προϊόντα που υπάγονται στον χαμηλό ΦΠΑ

Έκθεση φωτιά δημοσιεύει το ΔΝΤ με αφορμή την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείο για την Ελλάδα, μία έκθεση που διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα λεγόμενα του έλληνα πρωθυπουργού, που μιλάει πως το 2013 θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο.

Σύμφωνα με αυτή την έκθεση, το ΔΝΤ μιλάει ξεκάθαρα για νέα σκληρότερα μέτρα που θα κληθεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση την τριετία 2012 έως το 2014, προκειμένου να εξοικονομήσει 12 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 5% του ΑΕΠ.

Τα μέτρα αυτά δεν είναι μακρυά, καθώς αναμένεται να συμφωνηθούν και επίσημα κατά την τρίτη αξιολόγησης του προγράμματος σταθερότητας, τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ πέρα από τα μέτρα αυτά, αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα εάν υπάρξουν αποκλίσεις στις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν συμφωνηθεί και δρομολογηθεί για το 2011.

Στην έκθεση το ΔΝΤ κάνει σαφές τα νέα μέτρα που αναμένεται να τινάξουν στον άερα τις ζωές των ελλήνων πολιτών.

Αρχικά, ζητά κατάργηση των φορέων στο δημόσιο τομέα που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, συγχώνευση δημόσιων φορέων με παρόμοιες λειτουργίες και συγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε ένα μόνο υπουργείο. Μάλιστα, μιλούν για απλοποίηση του τρόπου λειτουργίας του δημοσίου τομέα, χωρίς να διευκρινίζεται τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην πράξη.

Παράλληλα, το ΔΝΤ ζητά πάγωμα εκ νέου των προσλήψεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7 που είναι τώρα στις 8 ώρες και εναρμόνιση με όλα όσα ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος τους είναι η επιπλέον μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου, κάτι που θεωρητικά μπορεί να σημαίνει και απολύσεις εάν όλα αυτά τα μέτρα δεν ευοδωθούν.

Ζητούν στην έκθεση επίσης μείωση των επιδομάτων ως αναλογία του βασικού μισθού και με βάση την παραγωγικότητα του υπαλλήλου και θέλουν επίσης να επιβληθεί πλαφόν τόσο στις αυξήσεις στους μισθούς όσο και στις προαγωγές.

Αναφορικά με τις ΔΕΚΟ προτείνει νέα αύξηση των τιμολογίων, που σημαίνει ότι θα πάρουν φωτιά τα τιμολόγια για ηλεκτρικό ρεύμα για άλλη μία φορά. Επίσης ζητούν μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακούς φορείς από το κράτος, πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και συρρίκνωση του προσωπικού, που μπορεί να σημαίνει και απολύσεις εάν όχι μετατάξεις. Τέλος, βάζουν μαχαίρι στις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ με στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους.

Στα μέτρα που ζητάει εκ νέου το ΔΝΤ για την τριετία 2012-2014 έρχεται να προστεθούν και αλλαγές στον ΦΠΑ, που θα βάλει φωτιά στους ήδη επιβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Σύμφωνα με την έκθεση αναφέρουν μείωση των προϊόντων που αυτή τη στιγμή υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή του ΦΠΑ, κάτι που θα επιφέρει αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Μάλιστα, ζητούν να καταργηθεί η γεωγραφική διαφοροποίηση στη φορολογία, που ισχύει τώρα για τις περιπτώσεις της νησιωτικής χώρας.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να ζητήσει μεταρρυθμίσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση, μείωση των συντελεστών αποσβέσεων, εξάλειψη των εξαιρέσεων από την υποχρέωση καταβολής φόρου και εξορθολογισμό της φορολογίας κεφαλαίου.

Το ΔΝΤ θέλει να βάλει μαχαίρι και στις κοινωνικές παροχές, ζητώντας τη μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν τα νοικοκυριά πάνω από το όριο της φτώχειας. Εάν κάποιος σκεφτεί ότι το όριο της φτώχειας είναι 6.897 ευρώ ανά άτομο και 14.484 ευρώ για ένα ζευγάρι με ανήλικα παιδιά, τοτε καταλαβαίνει ότι όποιος έχει εισόδημα πάνω από τα συγκεκριμένα ποσά θα καταλάβει στην τσέπη του το κόψιμο αυτών των κοινωνικών επιδομάτων. Τέλος, το ΔΝΤ προτείνει μείωση των αμυντικών δαπανών έως το 2014 τουλάχιστον.

Στο μεταξύ, τo πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου, το ΔΝΤ αναμένεται να ανακοινώσει την ήδη ληφθείσα - ανεπισήμως - απόφαση για επιμήκυνση του ελληνικού δανεισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναγραφτούν τα 14 συμβόλαια που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τις χώρες- μέλη του ευρώ αλλά και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σε άλλες χώρες θα πρέπει αυτή η εξέλιξη να περάσει μέσα από τα κοινοβούλια και σε κάποιες άλλες είναι αρκετές υπουργικές αποφάσεις. Στόχος είναι στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας, της ζώνης του ευρώ, να υιοθετηθεί η απόφαση.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του δήμου Θερμαϊκού



Η προβλεπόμενη από το άρθρο 52 του Ν. 3852/2010, ΦΕΚ Α΄87,ορκωμοσία
της Νέας Δημοτικής Αρχής,σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 35926/2010 απόφαση
του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, θα πραγματοποιηθεί σε δημόσια συνεδρίαση
την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18.00΄ στο Ξενοδοχείο Ξενία,
στην Περαία.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ...


Λειτουργούν από σήμερα τα περισσότερα χιονοδρομικάτης χώρας. Οι ισχυρές χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν όλες τις απαρκατάλληλες συνθήκες για την λειτουργία των μεγαλύτερων χιονοδρομικών κέντρων της χώρας.
Καικματσαλάν, Πισοδέρι, 3-5 Πηγάδια, Σέλι, Πήλιο,...
Περτούλι,Καρπενήσι, Παρνασσός και Καλάβρυτα υποδέχονται από το πρωί τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Πρόβα τζενεράλε και για την εορταστική περίοδο που ερχεται. Το περισσότερο χιόνι θα το βρείτε στο Πισοδέρι (40 cm) και την χαμηλότερη θερμοκρασία στο Φαλακρό (-8 C).

"ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ" ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ


Το άνοιγμα δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων είναι η νέα πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, μετά την εξυγίανση των ΔΕΚΟ και τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά. Το νομοσχέδιο - «σκούπα» θα τεθεί επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο...
της Δευτέρας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, η λίστα με τα επαγγέλματα που θα ανοίξουν ολοένα και μακραίνει, φέροντας παράλληλα και ανατροπές στα κεκτημένα διαφόρων επαγγελματικών ομάδων.
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο θα αφορά: νομικούς, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, ορκωτούς λογιστές και επαγγέλματα του κλάδου μεταφορών (όπως λιμουζίνες και τουριστικές μεταφορές).
Επίσης, στο «στόχαστρο» φαίνεται πως βρίσκονται ταξί, αρτοποιεία, κτηματομεσίτες, ηλεκτρολόγοι, ξεναγοί, κομμωτές, αισθητικοί, βρεφονηπιοκόμοι, εργοθεραπευτές και επαγγέλματα του κλάδου του εμπορίου και του τουρισμού.
Παράλληλα, θα προωθηθούν κι άλλες αλλαγές όπως η απελευθέρωση των τιμολογίων και των χρεώσεων, η μείωση ή κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής (π.χ. μηχανικοί και αρχιτέκτονες) και η προώθηση πιο ελαστικού ωραρίου εργασίας (π.χ. στους φαρμακοποιούς).
Ωστόσο, δεν αποκλείεται το νομοσχέδιο να μην αναφέρει συγκεκριμένα επαγγέλματα αλλά να «πετά» το μπαλάκι στο εκάστοτε υπουργείο, που θα αποφασίζει με Προεδρικό Διάταγμα ή υπουργική απόφαση. Οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις, πάντως, θα πρέπει να εφαρμοστούν έως τον Μάρτιο του 2011, όπως αναφέρεται και στο Μνημόνιο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες προκαλούν για ακόμα μία φορά στη Βρετανία οι πυκνές χιονοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Πολλές πτήσεις έχουν ακυρωθεί από αεροδρόμια της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της βόρειας Αγγλίας, καθώς επίσης από τα αεροδρόμια Χίθροου, Γκάτγουϊκ και Λούτον που εξυπηρετούν το Λονδίνο...
Μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι οδηγοί λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Οι αρχές καλούν τους Βρετανούς σχεδόν σε όλη τη χώρα να μην μετακινούνται παρά μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Οι εταιρείες διανομών προειδοποιούν ότι είναι πολύ πιθανό αρκετοί καταναλωτές να μην λάβοουν εγκαίρως τα χριστουγεννιάτικα δώρα που έχουν παραγγείλει.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη
Η κακοκαιρία σκότωσε δύο άτομα στην Ιταλία, ενώ χιλιάδες είναι οι ταξιδιώτες οπυ παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια. Στην Ιταλία δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω της κακοκαιρίας. Στη Φλωρεντία εκατοντάδες επιβάτες έμειναν αποκλεισμένοι καθώς τα τρένα κόλλησαν στο χιόνι.Χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες και στην Ιρλανδία με την θερμοκρασία να βρίσκεται στο -8. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κάνει λόγο για τη χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 25 ετών. Παρόμοια είναι η κατάσταση στη Γερμανία. Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης όπου ακυρώθηκαν 80 πτήσεις. Χειρότερη είναι η κατάσταση και στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ όπου ακυρώθηκαν 250 πτήσεις. Στο Βέλγιο εκτατοντάδες οδηγοί φορτηγών αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στα οχήματά τους, καθώς οι αρχές απαγόρευσαν στα οχήματα βάρους άνω των επτά τόνων να ταξιδεύουν στους παγωμένους δρόμους.Εντονες είναι οι χιονοπτώσεις στη Βουλγαρίας με το χιόνι να φτάνει στο ένα μέτρο. Οι βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και πολλά χωρία είναι αποκλεισμένα.

Logia Filika - Vasilis Karras & Alximistes + lyrics

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Τούρκος πιλότος: «Πως έριξα τον Ηλιάκη»



Από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανασύρουμε το φάκελο του θανάτου του ηρωικού σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη στις 23 Μαΐου 2010, στην περιοχή της Καρπάθου. Στο φάκελο αυτό υπάρχει η συγκλονιστική κατάθεση του Τούρκου πιλότου του F16, Χαλί Ιμπραήμ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έριξε τον Ηλιάκη με πύραυλο.
Την Τρίτη 23 Μαΐου 2010 το ραντάρ της Κρήτης έχει εντοπίσει μια τουρκική φρεγάτα, που πλέει στην περιοχή της Καρπάθου και δύο τούρκικα αεροπλάνα F16 RF-4, που κινούνται για την προστασία της φρεγάτας.
Αμέσως από τα Χανιά απογειώνονται δύο F16 για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Στο ένα από αυτά χειριστής είναι ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, ο οποίος με κατάλληλους χειρισμούς μπαίνει ανάμεσα στα δύο τουρκικά για να πάρει τα νούμερά τους και να φωτογραφίσει τα όπλα που φέρουν. Εκείνη την στιγμή ο Χαλί Ιμπραήμ με το F16 έρχεται πίσω από τον Ηλιάκη και ο δεύτερος Έλληνας πιλότος έρχεται πίσω από το δεύτερο Τούρκο πιλότο και τον εγκλωβίζει στο ραντάρ των πυραύλων του.
Από και πέρα αρχίζει η περιγραφή του Χαλί Ιμπραήμ, στην κατάθεσή του στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
«Ζήτησα από τον Ηλιάκη να απομακρυνθεί από τον σχηματισμό μας, ενώ με κατάλληλο ελιγμό τον εγκλωβίζω στο δικό μου σύστημα ραντάρ των πυραύλων μου. Ο ένας πιλότος δεν έφυγε, συνεννοήθηκα με το συμπολεμιστή μου στο δεύτερο αεροπλάνο και αντιμετώπισα την κατάσταση με εκτόξευση πυραύλου. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπέλυσε και αυτός έναν πύραυλο και βρήκε τον συνάδελφό μου χειριστή στο RF-4 στο φτερό και τον κατέρριψε».
Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι η κατάρριψη του ηρωικού Κώστα Ηλιάκη δεν ήταν ένα ατύχημα στον αέρα, αλλά μια καθαρή επιθετική πολεμική ενέργεια των Τούρκων πιλότων, γεγονός που έχει αποκρυφτεί επιμελώς μέχρι σήμερα.


Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/12/blog-post_8234.html#ixzz182AXuKpI

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων στη zougla.gr...

Νέα θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό Α H1N1

Ο ιός της νέας γρίπης Α Η1Ν1, που είχε προκαλέσει πέρυσι διεθνή συναγερμό, επέστρεψε στη Βρετανία και από αυτόν έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες έξι εβδομάδες 10 άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα υγειονομικοί αξιωματούχοι...
Η Βρετανική Υπηρεσία Προστασίας Υγείας (ΗΡΑ) σε ανακοίνωσή της,αναφέρει ότι σημειώθηκαν 10 θάνατοι ενηλίκων, όλοι άνω των 65 χρόνων, η πλειοψηφία των οποίων αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας.

« Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν παρατηρήσει μια αύξηση τόσο στα κρούσματα της εποχικής γρίπης, της Η1Ν1 και της γρίπης τύπου Β», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο καθηγητής Τζον Ουότσον, επικεφαλής του τμήματος παθήσεων του αναπνευστικού του ΗΡΑ .

O ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχουν πληροφορίες για άτομα με σοβαρές ασθένειες που έχουν ανάγκη νοσηλείας καθώς και για έκρηξη κρουσμάτων γρίπης σε όλα τα σχολεία της χώρας
zougla.gr

ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...


ακόμα και στα νησιά. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν χαμηλές και την Κυριακή.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων 8 έως 10 μποφόρ, που πνέουν στα πελάγη, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων απο Πειραιά-Λαύριο και Ραφήνα, για όλους τους προορισμούς. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Αγ. Κωνσταντίνο - Σποράδες, Ωρωπός-Ερέτρια, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Στην Αττική από το πρωί χιονίζει σε αρκετές περιοχές ενώ τα ορεινά του νομού έχουν ήδη ντυθεί στα άσπρα. Σταδιακά τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού και να εξασθενήσουν. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 τοπικά έως και 9 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 1 έως 6 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατούν τοπικές νεφώσεις και με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από -1 έως 3 βαθμούς Κέλσιου.

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός στη χώρα, αλλά από τη νύχτα της Κυριακής τα φαινόμενα θα ενταθούν και πάλι από τα δυτικά.

Η κακοκαιρία θα είναι έντονη το πρωί της Κυριακής στην Κρήτη.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα του Σαββάτου και νωρίς το πρωί της Κυριακής στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.