Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΒΑΣΕΙΣ ΑΕΙ -ΤΕΙ

Πατήστε εδώ και δείτε τις βάσεις εισαγωγής

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Όταν η βλακία σπάει κόκκαλα



Ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία και οι γραφειοκράτες -κατά κυριολεξία- χτενίζονται. Η υπόθεση συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 23 Αυγούστου, την ώρα που η Αττική είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός. Μετά από συνεννόηση των αρμοδίων αρχών, η Κύπρος απέστειλε ειδικό ελικόπτερο πυρόσβεσης, μισθωμένο από τη Ρωσία, προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Κατά τις 10:45 το πρωί το ελικόπτερο απογειώθηκε από την Κύπρο, με κατεύθυνση τη Ρόδο, όπου και θα ανεφοδιαζόταν. Στη Ρόδο προσγειώθηκε στις 13:00 μετά το μεσημέρι. Οι αρχές του αεροδρομίου, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του πληρώματος, ανακάλυψαν πώς ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου…..
-με ρωσικό διαβατήριο- χρωστούσε στο ελληνικό Δημόσιο το υπέρογκο ποσό των 600 ευρώ και τον συνέλαβαν. Βεβαίως, το ελικόπτερο δεν μπορούσε να συνεχίσει την αποστολή του χωρίς συγκυβερνήτη. Πληροφορούμενος τα καθέκαστα ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου. Λουκάς Λουκά και αντιλαμβανόμενος το εύρος της ανοησίας των ημετέρων δημοσίων υπαλλήλων, έσπευσε να ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Ο ημέτερος υπουργός κατόπιν τούτου έδωσε εντολή στους γραφειοκράτες του Δημοσίου στη Ρόδο, να αφεθεί ελεύθερος ο συγκυβερνήτης ώστε να συνεχίσει την αποστολή του. Όπερ και εγένετo

ixnos1.blogspot.com

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Κ. ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ


Η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μας, η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, διοργανώνει συναυλία με τον Κ. Πρατσινάκη. Η συναυλία θα δοθεί στο γήπεδο της Επανομής «Ν. Σαράφης» την Παρασκευή 21 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ. για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας μας που φέτος αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική
Τιμή εισόδου 10 ευρώ.

Εγκεφαλικές διαταραχές ενδέχεται να προκαλεί το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης



Απόρρητο έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο εστάλη σε διευθυντές νευρολογικών κλινικών της χώρας, αποκαλύπτει την ανησυχία των ειδικών σε σχέση με την επικινδυνότητα του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, αφού ενδέχεται να συνδέεται με μία σοβαρή ασθένεια του νευρικού συστήματος...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Μail on Sunday», το έγγραφο φέρει τη σφραγίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η οποία ζητά από τους νευρολόγους όλης της χώρας να παρακολουθούν μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της εγκεφαλικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Βarre (GΒS), η οποία είναι πιθανόν να προκαλείται από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύνδρομο επηρεάζει τα περιφερειακά νεύρα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης, προκαλεί παράλυση και δυσκολίες στην αναπνοή και μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 1976 στις ΗΠΑ εξαιτίας του συγκεκριμένου εμβολίου, ενώ την ίδια περίοδο καταγράφηκαν 500 περιπτώσεις του συνδρόμου Guillain-Βarre.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα την απόσυρση του εμβολίου 10 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις στις οικογένειες που είχαν επηρεαστεί.

Βάσει του σχεδιασμού, η πρώτη φάση εμβολιασμών που αφορά 13 εκατ. ανθρώπους (ηλικίας από 6 μηνών ώς 65 ετών) σε όλο τον κόσμο θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κλινικές μελέτες και οι επιπτώσεις από τον εμβολιασμό, κυρίως στα παιδιά, είναι άγνωστες
kafeneio-gr.blogspot.com

Ανήλικοι τύφλωναν με laser πιλότους στη Ρόδο


απο zougla.gr

Παιχνίδια αφέλειας και ανοησίας από ανήλικους σε βάρος πιλότων.

Μετά τον 16χρονο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης να στοχεύει με laser αεροσκάφη που προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», δύο ακόμη ανήλικοι συνελήφθησαν για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αυτή τη φορά στη Ρόδο.

Πρόκειται για έναν 13χρονο και έναν 14χρονο, οι οποίοι πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να «τυφλώνουν» με στυλό-laser πιλότους αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της προσγείωσής τους στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρα».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν στη διατάραξη ασφάλειας αεροσκαφών. Εκτός από τα παιδιά, συνελήφθη ο πατέρας του 14χρονου και η μητέρα του 13χρονου για ελλιπή εποπτεία.

Και οι τέσσερις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΓΙΟΥΣΕΙΝ ΜΠΟΛΤ ΝΕΟ ΠΑΓΚ. ΡΕΚΟΡ 100μ






ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΦΑΝΑΡΙ ΕΠΑΝΟΜΗ

Οι Τούρκοι διέκοψαν παράκληση στην Παναγία Σουμελά του Πόντου


από zougla.gr

Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων προσκυνητών στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, από την μία, και της Τουρκάλας διευθύντριας του χώρου, ο οποίος σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο, από την άλλη.

Μεταξύ των προσκυνητών ήταν o νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Μακεδονικού Μετώπου, Στέλιος Παπαθεμελής, ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Σαββίδης και Έλληνες και Ρώσοι ορθόδοξοι ιερείς.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι προσκυνητές προσπάθησαν να κάνουν μία παράκληση σε χώρο έξω από τη Μονή. Όπως επιβάλλει ο τουρκικός νόμος, οι ορθόδοξοι ιερείς φορούσαν πολιτικά ενδύματα και όχι άμφια.

Όμως όταν έφτασαν στον χώρο της τελετής, ο Έλληνας ιερέας του Πατριαρχείου φόρεσε ράσο και πετραχήλι προκειμένου να τελέσει την παράκληση.

Όπως διηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Παπαθεμελής στη zougla.gr, «τότε παρενέβη η διευθύντρια του Μουσείου και ένας αστυνομικός, και με φωνές και έντονο ύφος προσπάθησαν να διακόψουν την τελετή, η οποία τελικά ολοκληρώθηκε εσπευσμένα από τους προσκυνητές οι οποίοι έψαλαν το «Τω Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο».

ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

"Πολλά προβλήματα προκάλεσε η μισής ώρας σφοδρή βροχόπτωση στην Θεσσαλονίκη. Αυτή την στιγμή κλείνει ο περιφερειακός δρόμος της πόλης από την διασταύρωση της Ευκαρπίας ως την Σταυρούπολη καθώς νερά στο οδόστρωμα έχουν κάνει αδύνατη την κυκλοφορία...

Μικρές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στην προέκταση της οδού Μαιάνδρου στον Εύοσμο ενώ δεκάδες σημεία της πόλης όπως μπροστά από τα δικαστήρια και στην πλατεία Βαρδαρίου έχουν πλημμυρίσει και αρκετά δέντρα έχουν πέσει εξαιτίας του αέρα."