Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Μάθετε ότι θέλετε για τις Ευρωεκλογές 2009 στο 1500


Μάθετε ότι θέλετε για τις Ευρωεκλογές 2009 στο 1500

Απο Madata.gr

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία των ευρωεκλογών με τρεις τρόπους: μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1500, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και μέσω της διαδικτυακής πύλης "Ερμής" που λειτουργεί με πολλαπλά κριτήρια επιλογής.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου και του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, καθώς και των υπευθύνων της εταιρείας Singular Logic, στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως το υπουργείο βρίσκεται σε ετοιμότητα. Πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει την πεποίθηση πως οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με τρόπο που συμφωνεί με το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού, ενώ δήλωσε αισιόδοξος και για το ποσοστό αποχής, το οποίο έκρινε πως δεν θα είναι αυτό που θρυλείται, όπως είπε.

    Φέτος, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένα νέο πιλοτικό σύστημα εναλλακτικής συλλογής και αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων στη Β' Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, σε 502 εκλογικά τμήματα. Το νέο αυτό σύστημα, το οποίο φέρει τα αρχικά SRT, θα λειτουργεί μέσω ενός τύπου κινητού τηλέφωνου με ειδικό πρόγραμμα από το οποίο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, με ειδικούς κωδικούς, θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα προς το υπουργείο Εσωτερικών, παράλληλα όμως με το παραδοσιακό πρόγραμμα που γίνεται μέσω τηλεγραφημάτων.

    Για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους 9.866.913, συν 36.758 Ελληνες που θα ψηφίσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι κομματικοί συνδυασμοί είναι 27 με 513 υποψήφιους, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι 20.435 συν 97 του εξωτερικού.

    Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται φέτος ανά 15 λεπτά έναντι 30 λεπτών που συνέβαινε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

    Από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες στις 7 μ.μ., στο επόμενο τρίωρο θα έχει βγει το 15% των αποτελεσμάτων, ισχυρή βάση -όπως επισημαίνεται από τους υπεύθυνους της SingularLogic- για την ένδειξη του συνολικού αποτελέσματος.

Madata.GR

Οι εξωγήινοι έσωσαν την γη πριν 100 χρονια



Οι εξωγήινοι έσωσαν την γη πριν 100 χρόνια;

Απο Madata.gr

Η ανθρωπότητα χρωστάει το γεγονός ότι υπάρχει ακόμα στους εξωγήινους και μάλιστα στην αυτοθυσία τους! Και εξηγούμαστε... Πριν από εκατό χρόνια η Γη απειλούνταν από ένα μετεωρίτη, ο οποίος με μαθηματική ακρίβεια θα συγκρουόταν με τον πλανήτη μας. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, ένα UFO... αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και κινούμενο με φόρα προς το ουράνιο σώμα έπεσε πάνω του και τον κατέστρεψε σώζοντας τελικά τη Γη!

Σύμφωνα με τη «Sun», ο δρ Γιούρι Λάμπβιν, πρόεδρος του Ιδρύματος Διαστημικών Φαινομένων της Tunguska, επιμένει πως στις 30 Ιουνίου 1908 ένα ΑΤΙΑ θυσιάστηκε (!) για χάρη του πλανήτη μας πέφτοντας πάνω στο μετεωρίτη που επρόκειτο να καταπέσει στη Σιβηρία! Το αποτέλεσμα, μάλιστα, της σύγκρουσης οχήματος - μετεωρίτη ήταν μια τεράστια έκρηξη ισχύος 15 μεγατόνων που κατέκαψε 80.000.000 δέντρα σε μια έκταση 160 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ως εκ θαύματος όμως, δεν σκοτώθηκε κανείς μια και η περιοχή είναι πολύ αραιοκατοικημένη.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες, που μιλούν για το «περιστατικό της Tunguska», πιστεύουν πως η μεγάλη καταστροφή οφειλόταν στην έκρηξη ενός μετεωρίτη αρκετά μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Παρ’ όλα αυτά, ο δρ Λάμπβιν αντιτάσσει επιχειρήματα που στηρίζονται στα ευρήματα. Οι πλάκες χαλαζία που βρέθηκαν στην περιοχή με τα περίεργα σχέδια πάνω τους είναι ένα από αυτά καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν διαθέτουμε τα μέσα για να εντυπώσουμε τέτοιου είδους σχέδια πάνω σε κρυστάλλους».

Παρεμπιπτόντως, πιο δυτικά, στο Merseyside της Βρετανίας, την περασμένη Κυριακή δεκάδες κάτοικοι της περιοχής ισχυρίστηκαν πως είδαν να αναβοσβήνουν στον ουρανό τέσσερις μυστηριώδεις πορτοκαλιές σφαίρες. Λέτε να «πετούσε» κανένας μετεωρίτης πάνω απ’ τα κεφάλια των Βρετανών και τα UFO έσπευσαν να τους σώσουν;

Espresso News

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΑ

Για όλες τις μητέρες του κόσμου!


Όλα τα λουλούδια του κόσμου είναι λίγα για τις μητέρες μας!

Έφυγε ο Ευγένιος Σπαθάρης!

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο τελευταίος μεγάλος δημιουργός του Θέατρου Σκιών, μετά από ατύχημα που του προκάλεσε βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις.
Ο 85χρονος Ευγένιος Σπαθάρης «έφυγε» το βράδυ του Σαββάτου μετά από νοσηλεία τεσσάρων ημερών στο ΚΑΤ.