Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΟΔΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ


Ο Δήμος Επανομής προτίθεται να συστήσει επιτροπή για την ονοματοδοσία των οδών στον τόπο μας. Ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί άμεσα.
Τα οφέλη που θα προκύψουν από την κίνηση αυτή θα είναι πολλαπλά:
- Εύκολος εντοπισμός από επισκέπτες της θέσης των κατοικιών μέσω χάρτη ή συσκευών πλοήγησης.
- Ιστορική γνώση και αναγνώριση της προσφοράς των συμπατριωτών μας στους αγώνες της πατρίδας, αλλά και της προσφοράς τους στον συνάνθρωπο.
- Ευκολότερη παράδοση εγγράφων, αλληλογραφίας και πακέτων από εταιρείες σε πελάτες (courier, παράδοση συσκευών κλπ). 
Προτείνουμε:Ονοματοδοσία και αριθμοδότηση των οδών της Επανομής και του Μεσημερίου.Επιλογή ονομάτων από ανθρώπους του τόπου, οι οποίοι έχουν προσφέρει στον τόπο και την Πατρίδα.
Ήσσονος σημασίας ασφαλώς το θέμα περί του πώς και γιατί βαφτίζεται ένας δρόμος της πόλης μας. Και στα μικρά όμως φαίνεται πολλές φορές ο χαρακτήρας μας. Βλέπουμε λοιπόν οδούς στη πόλης μας με πλήρη (και σωστή κατά την γνώμη μας) παράθεση των στοιχείων του τιμώμενου προσώπου. Που σημαίνει πλέον της αναφοράς του επωνύμου του και την αναγραφή του μικρού του ονόματος (ή έστω του αρχικού του). Δεν αναφέρεται όμως η ιδιότητά του (π.χ. Πρώην Δήμαρχος, δωρητής, αγωνιστής της πατρίδας ή ευεργέτης κλπ).Προτείνουμε να αναφέρεται η ιδιότητα του τιμώμενου προσώπου ανεξάρτητα αν είναι γνωστή η ιδιότητά του, καθώς και τα τοπωνύμια. 
Μετά από μια μεθοδική δουλειά στο πλαίσιο της οποίας θα καταγραφούν οι ανάγκες της πόλης στον τομέα της σήμανσης των οδών, θα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει και στην υλοποίηση του έργου που αφορά την τοποθέτηση των ειδικών ενημερωτικών πινακίδων στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης μας, στις εισόδους και εξόδους των δημοτικών διαμερισμάτων. Η πόλη μας με τα μεγέθη που παρουσιάζει σε επίπεδο οικιστικής και πληθυσμιακής ανάπτυξης πρέπει να δείξει μια διαφορετική προς το καλύτερο εικόνα. Την εικόνα μιας σύγχρονης μεγαλούπολης, φιλόξενης και φιλικής στους επισκέπτες καθώς και λειτουργική για τους κατοίκους της. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο καθένας που θα κινείται στην Επανομή και στο Μεσημέρι θα είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποια οδό βρίσκεται, και σε ποια κατεύθυνση κινείται, ώστε να φτάνει στον προορισμό του εύκολα και χωρίς προβλήματα.
Θέλω επίσης να επισημάνω ότι επιβάλλεται η καλή συνεργασία Δήμου , Δημοτών και φορέων, που θα επισημάνουν τα προβλήματα στη γειτονιά τους και στο δρόμο τους, όπου αυτά υπάρχουν, σχετικά με την ονοματοδοσία και την αρίθμηση των οδών.
Στόχος της ονοματοδοσίας των οδών του τόπου μας θα πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μικρών και μεγάλων.»

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Η διαφορά του Bush με τον Obama


Υπάρχει ουσιαστική διαφορά του Bush με τον Obama. Μιλάνε οι δικοί τους άνθρωποι...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ





Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Σαν ρουσφέτι δε μοιάζει αυτό κ.Οικονόμου;



"Δείτε ποιά είναι η κομματική συναίνεση που επιθυμούν μερικά πολιτικά στελέχη. Στις δύο εικόνες είναι δύο κοινωνικά αιτήματα (κοινώς ρουσφέτια) του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Οικονόμου προς κάποιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αμυνας. Φυσικά είναι πρόσφατα του 2008. Φαίνεται όμως ότι αυτοί που τα...

έλαβαν τα πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων (εκεί που τα βρήκαμε).

Ίσως έτσι εξηγείται το μένος και η οργή του "κυρίου" Οικονόμου κατά του Άμυνας με τις επερωτήσεις που κατέθεσε για τις πρόσφατες κρίσεις. Δείτε λοιπόν ποιός μιλάει για δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Δείτε επίπεδο ανθρώπων που θέλουν και την εξουσία. Προφανώς η ρουσφετολογική συναίνεση είναι η λύση για τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας".

Πτώμα άνδρα ανακαλύφθηκε στην Επανωμή Θεσσαλονίκης


newsblog | Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Πτώμα άγνωστου άνδρα ανακαλύφθηκε πριν από λίγο στην περιοχή Πάλιουρα της Επανωμής Θεσσαλονίκης. Το πτώμα ήταν μέσα σε αυτοκίνητο τύπου Mercedes με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία, καθώς ο άνδρας καθόταν στη θέση του οδηγού και στο δεξί του χέρι κρατούσε ένα όπλο, φέροντας το θανάσιμο τραύμα στον κρόταφό του. Επιτόπου έχει σπεύσει ήδη ιατροδικαστής. Οι αστυνομικές αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμα και αυτό της ανθρωποκτονίας, η οποία “σκηνοθετήθηκε” ώστε να φαίνεται για αυτοκτονία. Το αυτοκίνητο με το νεκρό άνδρα μέσα, βρισκόταν στη συγκεκριμένη περιοχή σταθμευμένο τις τελευταίες τρεις ημέρες, γεγονός που κίνησε την περιέργεια ενός, ο οποίος αφού πλησίασε και αντίκρυσε το μακάβριο θέαμα, ειδοποίησε την αστυνομία.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Όλο το μέλλον είναι μπροστά για το νέο κόμμα


Είναι το κόμμα που έχει τους πιο...νέους πολιτικούς και σήμερα δημοσιοποίησε τις θέσεις του. Λέγεται:

"Δράση"
"Δημιουργική αντίδραση"

Η διακήρυξη των αρχών και των θέσεων της νέας ελπιδοφόρας κίνησης έγινε συμβολικά στο Μουσείο Μπενάκη... Συμβολικά λέμε γιατι:
Στ. Μανος 70 ετών
Ν. Δήμου 74 ετών
Ι. Μπουτάρης 67 ετών
Θ. Βερέμης 66 ετών
Β. Κοντογιαννόπουλος 67 ετών

Μιλάμε ότι...


είναι το κόμμα του μέλλοντος με τον πιο μικρό μέσο όρο ηλικίας! Άντε και εις ανώτερα. Βάλτε μέσα και κανένας συνταξιούχο.

Άλλοι 83 δημοσιογράφοι ζήτησαν αστυνομική προστασία



ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Δεν μας φθάνουν όσους έχουμε πάμε και για παραπάνω! Περίπου 83 δημοσιογράφοι έκαναν αιτήσεις να πάρουν αστυνομικό επειδή αισθάνονται ...στόχοι! Ρε δεν πάτε καλά. Έχουμε καλύτερη ιδέα. Να αλλάξετε επάγγελμα.
Η αποκάλυψη απο τηλεοπτική εκπομπή 'Αθέατος Κόσμος' ότι 8.500 περίπου αστυνομικοί φυλούν απο πρεσβείες μέχρι Πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες όταν...
η οργανική δύναμη το 2007 ήταν περίπου 17.000 αστυνομικοί για την ΕΛ.ΑΣ. το 2007 αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.
Φυσικά οι έχοντες πολιτικοί και λοιποί θα μπορούσαν να πληρώνουν απο την τσέπη τους με ιδιωτική φύλαξη το..τομάρι τους. Απο εκεί και πέρα θυμίζει θέατρο του Παραλογου όταν ακούστηκε ότι επιπλέον 83 δημοσιογράφοι έχουν υποβάλλει αίτηση για φύλαξη!

Τα πρωτοσέλιδα σήμερα 18/03/09

Κλίκ στην εικόνα γιά μεγέθυνση

  •  18/3/2009 18/3/2009 18/3/2009 18/3/2009
  •  18/3/2009 18/3/2009 18/3/2009
  •  18/3/2009 18/3/2009
  •  18/3/2009 18/3/2009
  •  18/3/2009 18/3/2009
  •  18/3/2009 18/3/2009 18/3/2009

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 17/03/09

Κάντε κλικ στις εικόνες γιά μεγέθυνση



  •  17/3/2009 17/3/2009 17/3/2009
  •  17/3/2009 17/3/2009 17/3/2009
  •  17/3/2009
  •  17/3/2009 17/3/2009
  •  17/3/2009 17/3/2009
  •  17/3/2009 17/3/2009 17/3/2009 17/3/2009 17/3/2009

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Δεν δέχθηκαν μείωση μισθού οι βουλευτές!-- σιγά που οι φαταουληδες θα δέχονταν!

Δεν δέχθηκαν μείωση του μισθού τους οι βουλευτές και όπως είπαμε σε λίγο καιρό ο Χρήστος Ζώης που έκανε την πρόταση θα φύγει...κλοτσηδόν από την βουλή. Δεν θα τον αφήνουν να μπαίνει μέσα. Πρότεινε 10% μείωση μισθού και δεν την δέχθηκαν οι βουλευτές επειδή λέει θα συμπαρασύρει και τις άλλες κοινωνικές ομάδες. Για εμάς το κάνουν δηλαδή. Πόσο μ... μας περνάνε ρε παιδί μου; Τι είναι αυτοί; Τι σχέση έχει ο μισθός και οι...


παροχές που έχουν οι βουλευτές με αυτά που θα πάρουμε εμείς; Ας κάνουν την μείωση σε αυτούς για να δώσουν το παράδειγμα αλλά όχι να βρίσκουν δικαιολογίες που να μας περνάνε για ...χαιβάνια

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ

"Ο λύκος και αν γέρασε..."


"Δήλωση σοκ από βουλευτή του ΠΑΟΚ δείχνει καθαρά πως βλέπουν τα στελέχη του κόμματος του ΠΑΟΚ την επόμενη μέρα ανάληψης της διακυβερνήσεως της χώρας από το ΠΑΣΟΚ . Συγκεκριμένα λοιπόν ο βουλευτής της περιφέρειας Αττικής και μέλος του...

τομέα Άμυνας του κόμματος Βασίλης Οικονόμου δήλωσε, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Άποψη : « Δεν κατάλαβαν καλά! Θα αποστρατεύσουμε μέχρι τον βαθμό του λοχαγού και θα βρούμε μη δεξιούς». "

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

 Γύρω στό 1986, ένα απόγευμα, μετά αφού έφυγε ο κόσμος από την Παναγούδα, - το κελάκι πού ...
έμενε, μού είπε σ΄εμένα προσωπικά, ¨θα πάμε καί στήν πόλη, μην τούς φοβάσαι τούς τούρκους.. " καί ξαφνικά με ρωτάει ¨ξέρεις γιατρέ μου γιατί είναι έτσι ο κόσμος ; γιατί κλείνουμε λάθος το ρήμα ¨εγώ¨, το λέμε ¨εγώ-εσύ-αυτός ¨ενώ έπρεπε να το λέμε ¨αυτός- εσύ - εγώ ¨"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

αγιον οροσ δεν ειναι μονο εφραιμ

http://www.youtube.com/watch?v=4q-frcQ0mmU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=RwFYUJb03d0
Κίνημα μητροπολιτών κατά του Παντελεήμονα 13/3/2009
Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην ιεραρχία, αφού περισσότεροι από δέκα αρχιερείς έχουν αποστείλει στην Ιερά Σύνοδο έγγραφα με τα οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση επτά μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία αθώωσε τον φυλακισμένο μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε προχθές τηλεφωνικώς από τον Κορυδαλλό την απομάκρυνση από τη μητρόπολη Αττικής κληρικού του που διατηρεί τελευταία καλές σχέσεις με μητροπολίτη που δεν διάκειται φιλικά προς αυτόν! Ο Παντελεήμονας πληροφορήθηκε ότι ο συγκεκριμένος κληρικός έχει φιλοδοξίες που δεν αρέσουν στον φυλακισμένο μητροπολίτη.

Η προκλητική απόφαση της ΔΙΣ, εκτός από το ξέσπασμα του τοποτηρητή και μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πολλών ιεραρχών, όπως του Πειραιώς Σεραφείμ, του Ναυπάκτου Ιερόθεου, του Σπάρτης Ευσταθίου, του Ξάνθης Παντελεήμονος, του Σάμου Ευσεβίου, του Σμύρνης Συμεών, του Καισαριανής Δανιήλ, του Εδέσσης Ιωήλ, του Ηγουμενίσσης Δημητρίου και του Γλυφάδας Παύλου, ο οποίος και δημοσιοποίησε χθες το έγγραφό του. Οι ανωτέρω ιεράρχες ομαδικά, με πρωτοβουλία του Πειραιώς Σεραφείμ, ή μεμονωμένα, όπως ο Σπάρτης, αποστέλλουν εγγράφως τη διαμαρτυρία τους προς την Ιερά Σύνοδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα», αφού πολλοί αρχιερείς τού επιρρίπτουν ευθύνες για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα και δηλώνει ότι δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του μητροπολίτη Μεσογαίας, ο οποίος όμως επιμένει στην παραίτησή του από την τοποτηρητεία. Ο Αρχιεπίσκοπος μετά την ανακοίνωση της απόφασης από τον Αρειο Πάγο, θα συγκαλέσει εκτάκτως τη Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος στο έγγραφό του προς την Ιερά Σύνοδο, αφού εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της Δια ρκούς Ιεράς Συνόδου να αθωώσει τον μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το Εκκλησιαστικόν Δικαστικόν Συμβούλιον ώφειλε, διά την εξαγωγήν της κρίσεώς του, να αναμείνη, εφ’ όσον μέχρι τώρα αυτό έπραξε, την αμετάκλητον απόφασιν του Ανωτάτου Αναιρετικού Δικαστηρίου, δια να συνεκτιμήσει τα ποινικάς αποφάσεις και ούτω να προβή εις ασφαλή ουσιώδη κρίσιν». Ο μητροπολίτης Παύλος στο έγγραφό του όπως αναφέρει: «Εκφράζει τον πόνο και την αγωνία του κλήρου και του λαού της μητροπόλεώς του». Αλλος ιεράρχης, αναφερόμενος στη βραδινή απόφαση της ΔΙΣ της 9ης Μαρτίου που «έχει σκανδαλίσει τους πιστούς», υπενθύμισε το παροιμιώδες: «Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά».

ΚΩΣΤΑΣ  ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ 

Σε ετοιμότητα άμεσης δράσης Ναυτικό-Αεροπορία


Σε κατάσταση «αυξημένης ετοιμότητας», αν απαιτηθεί, θα τεθούν το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία, λόγω της επικείμενης έναρξης της τουρκικής άσκησης «Έγκεμεν» (Ηγεμών), στην οποία έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και τέσσερις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ (ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο).

Το Π.Ν. κάνει μία «γενική πρόβα» στην προγραμματισμένη από καιρό άσκηση «Λαίλαψ», που διεξάγεται την εβδομάδα αυτή στο Αιγαίο, ενώ, σύμφωνα με ναυτική πηγή: «τα πλοία επιτήρησης του ανατολικού Αιγαίου και το πλοίο-σκοπούν είναι σε ετοιμότητα άμεσης δράσης, όπως πάντα άλλωστε, και σε κάθε περίπτωση», μη θέλοντας να αναφερθεί ειδικά στη συγκεκριμένη τουρκική άσκηση. Στην Π.Α., λόγω της φύσεως του όπλου, εκτός των αεροσκαφών ετοιμότητας που υπάρχουν στα προωθημένα ελληνικά αεροδρόμια, μπορούν να διαταχθούν να αναπτυχθούν σε αυτά και επιπλέον μαχητικά, αναλόγως του πώς θα εξελιχθεί το αεροπορικό σκέλος της τουρκικής άσκησης.

Γενικά πάντως το ΓΕΕΘΑ επιθυμεί να κρατήσει «χαμηλούς τόνους», καθώς επισήμως τουλάχιστον, υπάρχουν οι προφορικές διαβεβαιώσεις των υπουργών Άμυνας των τεσσάρων κρατών ότι δεν θα συμμετάσχουν σε σενάρια της άσκησης που θίγουν την ελληνική πλευρά. Κάτι άλλωστε που αναμένεται να υπενθυμίσει εκ νέου στους τρεις τουλάχιστον ομολόγους του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διήμερη σύνοδο των ομολόγων του της Ε.Ε. στην Πράγα, που ξεκινά αύριο.

Πως και γιατί σκοτώθηκαν οι Τούρκοι καταδρομείς που κατέλαβαν τη δυτική Ίμια;


Λίγους μήνες μετά τη 30η Ιανουαρίου 1996 η περιβόητη παρασημοφορεμένη «ομάδα Καρντάκ» των Τούρκων κομάντος που κατέλαβαν τα Ίμια συμμετείχε σε άσκηση στον Κόλπο της Μαρμαρίδας. Η ομάδα αυτή πήγαινε στις ασκήσεις ως ομάδα πρότυπο υπό τις διαταγές του Τούρκου Ταγματάρχη Ζεκί Σεν. Ο Ζεκί Σεν, ήταν ένας λαμπρός αξιωματικός των Καταδρομών, μέλος της γνωστής μονάδος Su Altı Taarruz/SAT (αντίστοιχη της ΔΥΚ). Ο Ζεκί Σεν ήταν αδειούχος κατά την προαναφερόμενη άσκηση. Η «ομάδα Καρντάκ» απογειώθηκε με ελικόπτερο Cougar για να εκτελέσει αεραπόβαση. Ξαφνικά σφοδρή έκρηξη καταστρέφει το ελικόπτερο, σκοτώνοντας το πλήρωμα του και την «ομάδα Καρντάκ». Αύτανδρο βυθίζεται στα νερά της Μαρμαρίδας.
Μαζί με τον Σακί Σεν, απουσίαζαν άλλα δύο μέλη της «Ομάδας Καρντάκ». Τούρκοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι υπήρξε ελληνικό σαμποτάζ, εκδίκησης για τα Ίμια. Η «ομάδα Καρντάκ» διαλύθηκε. Οι δύο παρασημοφορημένοι κομάντος που απουσίαζαν μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες καταδρομών. Ο Αρχηγός τους Ζεκί Σεν, αποσπάστηκε μυστικά στην Γεωργία ως προσωπικό του ΟΗΕ. Μετά από δύο μήνες με διαφορά 3 ημερών, φεύγουν από την ζωή και οι δύο επιζώντες Τούρκοι κομάντος, και οι δύο σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μέσα στο ίδιο έτος δηλαδή και οι 12 Τούρκοι κομάντος των Ιμίων, δεν ήταν πλέον στην ζωή με εξαίρεση τον Αρχηγό τους.
Τα ίχνη του Ζεκί Σεν χάθηκαν για ένα διάστημα ώσπου το 2003, επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη. Στις 6 Μαΐου του 2003, ο Ζεκί Σεν γιόρτασε τα γενέθλια του με την κοπέλα του και τους φίλους του σε γνωστό κλαμπ της Κων/πόλης (LAILA) στην Περιοχή Ορτάκιοϊ (Ortaköy). Την νύχτα των γενεθλίων την πέρασε στο κοντινό ξενοδοχείο “CIRAGAN PALACE HOTEL”, παλαιό παλάτι του Σουλτάνου. Την επόμενη μέρα, το μεσημέρι στις 3.30 μ.μ., ο Ζεκί Σεν δέχθηκε στην πλατεία Ταξίμ την επίθεση τριών νεαρών, οι οποίοι τον κατακρεούργησαν με μαχαίρια και διέφυγαν στα στενά σοκάκια της Πόλης...

Νικηταράς ο Τουρκοφάγος και Νεοέλληνες...


Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, ο αποκληθείς «Νικηταράς ο Τουρκοφάγος», ήρωας από τους λίγους της Επαναστάσεως του 1821, πέθανε στη «ψάθα», ως γνωστόν, επαιτών στα σοκάκια του Πειραιώς. Η αρμόδια Αρχή, μάλιστα, η οποία χορηγούσε τα πόστα στους επαίτες (ήταν τόσοι πολλοί που ζητιάνευαν μόνο μια ημέρα της εβδομάδας) είχε ορίσει για τον ήρωα-επαίτη μια θέση κοντά στο...σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η Εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή.

Ήταν δε τόση η ένδειά του, σχεδόν τυφλού, πλέον στρατηγού (η πατρίς δεν του είχε χορηγήσει σύνταξη), ώστε δεν είχε χρήματα ούτε για να αγοράσει ψωμί για την άρρωστη γυναίκα του. Η περιπέτεια του ήρωα έφτασε στα αφτιά πρέσβη Μεγάλης Δυνάμεως, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την κυβέρνησή του. Έτσι κάποια στιγμή, απεσταλμένος της πρεσβείας, βρέθηκε στο «πόστο» όπου επαιτούσε ο οπλαρχηγός. Μόλις ο Νικηταράς αντελήφθη τον ξένο, μάζεψε αμέσως το απλωμένο του χέρι.

«Τι κάνετε στρατηγέ;» ρώτησε ο απεσταλμένος. «Απολαμβάνω ελεύθερη πατρίδα», απάντησε περήφανα ο ήρωας. «Μα εδώ την απολαμβάνετε, καθισμένος στο δρόμο;» επέμεινε ο ξένος. «Η πατρίδα μού έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πώς περνάει ο κόσμος», αντέτεινε ο περήφανος Νικηταράς.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2009

Σε καταστήματα της Αλβανίας τα κλεμμένα του Δεκεμβρίου της Αθήνας;


Τα κλεμμένα της «εξέγερσης» του Δεκεμβρίου πωλούνται πλέον σε εξευτελιστικές τιμές στο Λαζαράτι! Αν αναρωτιέστε πού πήγαν όλα εκείνα τα εμπορεύματα τα οποία εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού στο πλιάτσικο που έγινε στις «νύχτες του Αλέξη» (μέσα από τα σπασμένα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας), η απάντηση είναι μία: στο παζάρι κλοπιμαίων στην Αλβανία. Σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα...

της ηλεκτρονικής εφημερίδας epiruspost.gr, όλη η λεία των κουκουλοφόρων έχει μεταφερθεί στη γειτονική χώρα και πωλείται σε «ονειρικές» τιμές μέσα σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στο χωριόΛαζαράτι, μεταξύ του μειονοτικού χωριού Δρόπολη και του Αργυροκάστρου!

Το ξενοδοχείο έχει μετατραπεί σε... πολυκατάστημα και σχηματίζονται ουρές μπροστά στους πάγκους, με κοστούμια των 600 ευρώ να πωλούνται μόνο 50 ευρώ! Το αφεντικό τρελάθηκε....

Τα εμπορεύματα μεταφέρθηκαν σε δόσεις, με διαφορετικά μέσα και σε διαφορετικούς χώρους, ώστε να μην κινηθούν υποψίες. Πιστεύεται μάλιστα ότι η αλβανική μαφία δεν έχει ακόμη εμφανίσει το σύνολο των πραγμάτων που έχει στα χέρια της και πως τις επόμενες ημέρες θα κάνουν την εμφάνισή τους κι άλλα είδη προς πώληση - σε εξευτελιστικές τιμές πάντα...

Στην περιοχή τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα και πλέον όλοι περνούν από εκεί για να κάνουν τα ψώνια τους. Το Λαζαράτι θεωρείται ένα από τα κέντρα της αλβανικής μαφίας. Η βασική δραστηριότητα των κατοίκων είναι η καλλιέργεια χασίς. Εκεί δουλεύουν όλοι με τις... παραισθήσεις. Ακόμη κι αν ορισμένοι δεν θέλουν, επιβάλλεται να το πράξουν, γιατί διαφορετικά θα θεωρηθούν «προδότες» και συνεργάτες της αστυνομίας. Δεν νοείται οικογένεια με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 100.000 ευρώ!

Στο συγκεκριμένο χωριό δεν... ισχύει κανένας νόμος. Υπάρχει μόνο ο «νόμος των όπλων».Ενοπλοι κυκλοφορούν μέχρι σήμερα οοι κάτοικοι και η περιοχή είναι, στην κυριολεξία, άβατο για τις αρχές. Στους ντόπιους δεν προκάλεσε καμία έκπληξη πως μέσα σε λίγες ώρες οι χώροι ενός ξενοδοχείου μετατράπηκαν σε εμπορικό κέντρο.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Palma», στις πύλες του χωριού. Η είσοδος στο «μαγαζάκι» που είχε στηθεί ήταν παραπλεύρως της κεντρικής. Η δημοσιογράφος της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΒάσωΣκουλίκα κατάφερε και μπήκε και όπως περιέγραψε στην «Espresso»: «Την ώρα εκείνη διάλεγαν ανάμεσα από κρεμάστρες, ράφια και κούτες ανοιγμένες στο δάπεδο πέντε - έξι νεαροί Αλβανοί. Το κατάστημα διέθετε προς πώληση ανδρικά και γυναικεία. Πολύ περισσότερο ανδρικά όμως, αφού ήδη τα γυναικεία είχαν εξαντληθεί από τις κυρίες του Αργυροκάστρου. Μπορούσες να βρεις όποιο επώνυμο ρούχο ήθελες. Σε όλα υπήρχαν καρτελάκια, οι κωδικοί και οι τιμές» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ένα μπουφάν αξίας 680 ευρώ το πούλαγαν 50 ευρώ. Πουκάμισα, κοστούμια, μπλούζες, παντελόνια σε πλήρη αφθονία και το μοναδικό πρόβλημα και για κάποιον με ακριβά γούστα θα μπορούσε να είναι μόνο το μέγεθος». Στην αλβανική αστυνομία είναι γνωστά όσα συμβαίνουν στο ξενοδοχείο στο Λαζαράτι, αλλά αδυνατεί κι αυτή να επέμβει.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ




Άρθρο του Γ. Μπαμπινιώτη στο ΒΗΜΑ 
"...Το όλο θέμα ξεκινά σε παλαιότερες εποχές, με την κατάργηση της δοτικής, οπότε και γεννιέται η ανάγκη να βρεθεί νέα λύση εκεί που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν η συγκεκριμένη πτώση.
Έτσι, καθημερινές φράσεις όπως π.χ. το "λέγεις μοι" παύουν να υφίστανται και η γλώσσα αναζητά έναν νέο τρόπο έκφρασης. Στην Βόρειο Ελλάδα προτιμήθηκε η αιτιατική ενώ στην Νότιο Ελλάδα η γενική για να δώσουν (σε νεώτερα ελληνικά) "με λες" και "μου λες", αντίστοιχα. 
Και οι δύο αυτοί τύποι είναι σωστοί καθώς χρησιμοποιούνται κανονικότητα μέσα στους... αιώνες από τους Έλληνες. Κατά μίαν άποψη η αιτιατική είναι πιο κοντά στην δοτική οπότε, όσο παράξενο και να ακούγεται, ο βορειοελλαδίτικος τύπος (με λες) θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πιο δικαιολογημένος.
Ο βασικότερος λόγος που σήμερα η σύνταξη με γενική θεωρείται ορθότερη (μου λες) είναι μάλλον επειδή η Νότιος Ελλάδα απελευθερώθηκε πρώτη και η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στο νέο κράτος ήταν αυτή που μιλούσαν σε εκείνα τα μέρη. 
Σήμερα, ειδικά μέσω των μέσων μαζική ενημέρωσης, έχει καθιερωθεί γενικότερα ο τύπος με την γενική. Το βέβαιο είναι πως έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας ως ο ορθός τρόπος αν και αυτό όπως είδαμε δεν στέκει πραγματικά.
Παρεμπιπτόντως, δυο από τους λογοτέχνες που έχουν γράψει με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι ο Κώστας Π. Καβάφης και ο Αθανάσιος Χριστόπουλος.
Ας μην ξεχνάμε το εξής σημαντικό: οι νοτιοελλαδίτες, που εκφράζουν τη δοτική μέσω γενικής λέγοντας "θα σου πω κάτι", "θα της δώσω κάτι", στον πληθυντικό διαπράττουν ακριβώς το "σφάλμα" που καταλογίζουν στα εκ Βορρά αδέλφια τους, και λένε: "θα σας πω κάτι", "θα τους δώσω κάτι". Χρησιμοποιούν δηλαδή αιτιατική! Επομένως, καθαρά από απόψεως ομοιογένειας, τα βόρεια ιδιώματα είναι πιο συνεπή διότι χρησιμοποιούν αιτιατική και στον ενικό και στον πληθυντικό...." 

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΑΝΤΙΟ ΕΝΤΙ ΟΥΜ

Σε ηλικία 33 ετών απεβίωσε ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής της Ρόδου, Έντι Ουμ. Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο ο εκλιπών ποδοσφαιριστής έπασχε από ηπατίτιδα με πνευμονική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Ο Ουμ έπασχε καιρό, αλλά η κατάσταση το τελευταίο διάστημα είχε επιδεινωθεί επικίνδυνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουμ ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Αχαϊκής, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Διαγόρα, Ρόδο και Ατσαλένιο, κατακτώντας το 2006 και το 2008 τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Γ’ Εθνικής. Τη φετινή χρονιά αγωνίζονταν για την ομάδα της Ρόδου και σημείωσε 8 συμμετοχές, πριν αρχίσουν τα σοβαρά προβλήματα με την υγεία του.

Η σωρός του ποδοσφαιριστή θα μεταφερθεί για ενταφιασμό στην πατρίδα του με έξοδα του Διαγόρα, της Ρόδου και του Ατσαλένιου.   

Αφήστε τα επεισόδια και κάντε ενός λεπτού σιγή για αυτό το παλικάρι που έφυγε νωρίς...

"Υπάρχουν στιγμές που το ποδόσφαιρο φαντάζει τόσο μικρό και άχαρο,είναι κάποιες φορές που η νίκη και η ήττα προκαλούν αδιαφορία.Οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών για το επιτυχές αποτέλεσμα χάνονται μέσα στη δύνη της ματαιότητας και οι φωνές συμπαράστασης των φιλάθλων γίνονται μυρολόι.
Οι φαντεζί ενέργειες των βιρτουόζων της μπάλας ξεθωριάζουν από το δάκρυ που κυλάει στη φανέλα.Τα πόδια βαραίνουν μπροστά στον άδικο και απροσδόκητο χαμό,η ανάσα βαραίνει κι αυτή,γίνεται άσθμα.
Πως να χαρείς για την επιτυχία,πως γίνεται να στενοχωρηθείς για την ήττα όταν ο θάνατος προλαβαίνει στη γωνια όλα αυτά τα... 
συναισθήματα και τα τυλίγει με σάβανο;Πως είναι δυνατόν άνθρωποι να προσπαθούν να κάνουν κακό σε άλλους ανθρώπους στο βωμό του βασιλιά των σπορ όταν ήδη μπροστά τους απλώνεται ο θάνατος που στο πέρασμά του αρπάζει μια ψυχή; Έναν συνάνθρωπό μας που άφησε τη μιζέρια και τη φτώχια της πατρίδας του και ήρθε εδω ευελπιστώντας σε μια καλύτερη τύχη.
Μόνο που η μοίρα του έπαιξε το χειρότερο παιχνίδι.Και σ'αυτόν τον αγώνα ο θάνατος είχε όλη την εύνοια με το μέρος του,έπαιξε με στημένη διαιτησία χωρις καμμιά έννοια fair play.Δεν τον άφησε καν να αγωνιστεί και του πήρε τη ζωή απο τα αποδυτήρια.Ήταν το πιο βρώμικο ματς ανάμεσα στο θάνατο και τη ζωή...
Στη μνήμη του ποδοσφαιριστή αλλά πάνω απ'όλα συνανθρώπου μας Έντι Ουμ που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα από τον μάταιο τούτο κόσμο..."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ 
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ
ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ <<ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ>> ΜΕΓΑΛΟ
 ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 
ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ  ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ




           ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΙΑΣ 10ΧΡΟΝΗΣ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΚΟΨΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ
ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ
ΤΗ ΦΥΣΗ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΓΑ
ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ .Η ΦΥΣΗ ΚΑΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ




                                                                                            ΔΟΥΚΑΙΝΑΚΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

"Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τις γυναίκες..."


"Αν την φιλήσεις, είσαι αγενής Αν δεν την φιλήσεις, δεν είσαι άντρας Αν συμφωνείς με ότι θέλει, σε σέρνει από τη μύτη Αν διαφωνείς, δεν έχεις κατανόηση Αν την βλέπεις συχνά, βαριέται Αν όχι, σε κατηγορεί για αδιαφορία Αν ζηλεύεις, λέει ότι είναι κακό Αν δεν ζηλεύεις, δεν την αγαπάς Αν "κανείς κίνηση" γρήγορα, δεν την σεβάστηκες Αν δεν...

κάνεις, δεν σου αρέσει Αν την φιλάς μια στις τόσες, σε λέει ψυχρό Αν την φιλάς συχνά, λέει ότι την εκμεταλλεύεσαι Αν δεν την βοηθήσεις να κάνει κάτι, δεν έχεις τρόπους Αν την βοηθήσεις, είναι απλώς ακόμα μια αντρική τακτική για να την "ρίξεις" Αν μιλάς, θέλει να ακούς Αν ακούς, θέλει να μιλάς Εν ολίγης: Τόσο απλές και όμως τόσο πολύπλοκες Τόσο λεπτεπίλεπτες και όμως τόσο δυνατές Τόσο μπερδεμένες και όμως τόσο επιθυμητές Τόσο ένοχες και όμως τόσο υπέροχες ....ΓΥΝΑΙΚΕΣ!"

Παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι σε δεξίωση τα δύο νέα λογότυπα της Olympic Airways 



H real Νews αποκαλύπτει ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε στον πρωθυπουργό πως έχει 161 βουλευτές και μπορεί να υπολογίζει και στο ΛΑΟΣ. Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές θα δείξουν συνεργασία των δύο κομμάτων. 

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Ψάχνετε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για τη Μακεδονία στα γρήγορα;

1688 - Geographical Dictionary by Edmund Bohun, published in 

1714 - Jesuit missionaries about Macedonians of Thessalonike

1824-1892 Sir George Campbell, , The races, religions, and institutions of Turkey and the neighboring countries

1834- The Museum of Foreign Literature, Science, and Art - 

1854 - Handbook for travellers :describing the Ionian islands,the kingdom of Greece,the islands of the Aegean Sea with Albania,Thessaly and Macedonia” - 

1860 - L’empire de Turquie,by Xavier Heuschling, 

1863-,Brace Charles Loring. The races of the old world :a manual of ethnology,.

1869- Researches in the highlands of Turkey - 

1897-1903 Anti-Macedonian Struggle, 

1901- The Edinburgh Review 

1903- Macedonian folklore () Abbott, G. F.

1904- Henry Bernard - shade of the Balkans: being a collection of Macedonian folksongs and proverbs, 

1909- Turkey in transition () Abbott, G. F.

1910 -Peter Roberts - Immigrant races in North America - 

1910 -William Zebina Ripley - The races of Europe :a sociological study - 

1912- Isaac Aaronovich Hourwich - Immigration and labor. New York: G.P. Putnam’s Sons, 

1912-13 -The war correspondence of Leon Trotsky,the Balkan wars 

1912-The American Review of Reviews Causes of the Balkan Wars 

1913- American Foreign Relations 

1913- Turkey and the Eastern question ([]) Macdonald, John, M. A

1916 -Forty Years in Constantinople by Edwin Pears 

1927-,Makedonien landshafts und kulturbilder 

1946- Document of 1946 reveals 

1965 NYTimes - The Yugoslav Nation

2006 -Nigel Guy wilson , Encyclopedia of Ancient World ()
Alexander The Great Biography- The Path to Deification

Ancient Macedonian Toponymies

Bolsaya Sovetskaya Encyclopaedia about ancient Macedonian ethnicity

British Museum - Dictionary of Ancient Egypt

Eugene Borza as regards Macedonian and Ancient Macedonian connection.

Foreign Newspapers about Macedonia Part II

Goce Delchev

Yane Sandanski 

Harvard Encyclopedia of American Ethnic Groups about Macedonians

Macedonian Freedom

Macedonians Vs Carnegie Commission

Makedonika I: The Ancient Macedonian Testimonies (Archaeological Sources)

Modern Historians about ancient Macedonia - Mark Grossman

Modern Historians about Macedonia - Nicholas G. L. Hammond

“National Histories, Natural States” by Robert Shannan Peckam

National History and Eugene Borza

Rare documents about Macedonia through History

Sources about St’ Cyrillos & Methodios - Cyril & Methodius Macedonian Ethnicity

THE ARNAIZ-VILLENA CONTROVERY EXPLAINED FOR NON-GENETICISTS

The Arnaiz-Villena Theory: Explained PART I

The Arnaiz-Villena Theory: Explained PART II

Time Magazine Archives

Timeline of World History by John B. Teeple
Και μετά μπορείτε να κατανοήσετε γιατι είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ... οι τρομοκράτες οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζοντας εδώ.
Για να κατεβάσετε ένα αρχείο 1200 σελίδων (80ΜΒ) με αποδείξεις όπως οι παραπάνω κάνετε κλικ εδώ για RAPIDSHARE (free user με 40 sec αναμονή) ή κάνετε κλικ στο E-SNIPS
Read more...

Διαβάστε το υπόλοιπο εδώ >>